Εκδηλώσεις

Οι επισκέπτες του Δήμου Βυτίνας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλά πανηγύρια και εκδηλώσεις τα οποία λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Η Βυτίνα εορτάζει κάθε χρόνο τον προστάτη της Άγιο Τρύφωνα στις 1 Φεβρουαρίου και στις 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γίνεται το αντάμωμα των απανταχού Βυτιναίων στο παραδοσιακό εκκλησάκι του Σωτήρος, λίγο πιο πάνω από το δασάκι της Βυτίνας. Επίσης κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου γίνεται η ετήσια εκδήλωση του χορευτικού και μουσικού ομίλου Βυτίνας όπου αξίζει να θαυμάσει κανείς το ταλέντο και την λεβεντιά των Νέων της Βυτίνας.

Τα Μαγούλιανα εορτάζουν πανηγυρικά τον Δεκαπεντάυγουστο, τότε που εορτάζει και το μοναστήρι της Παναγίας της Κερνίτσας το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Νυμφασία. Στην Νυμφασία γίνεται κάθε χρόνο εορταστικό τριήμερο για την Αγία Τριάδα και του Αγίου Πνεύματος. Στην Ελάτη μαγεύεται κάθε επισκέπτης από το παραδοσιακό πετρόχτιστο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο εορτάζει κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα. Η  Καμενίτσα είναι πολύ γνωστή για το πανηγύρι της Αναλήψεως αλλά και το Καμενιτσιώτικο Αντάμωμα το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα του Αυγούστου και μαζεύονται Καμενιτσιώτες της διασποράς.

Aρχείο